De Hel van Petten 2012

Nick Hansen wint omloop na solo in laatste ronden…

Nick Hansen wint omloop na solo in laatste ronden…

Brian Burgraaf doet de beste zaken voor het klassement… Vooraf werd al voorspeld dat het moeilijk zou worden om bij een vlucht uit de greep van het peloton te kunnen blijven, reden was de stevige wind die zaterdag over het parcours waaide. Toch probeerden Michael Ruska en Edwin van Beek al vroeg in de wedstrijd weg te springen uit het peloton, hun voorsprong groeide snel uit naar 20 seconden maar meer dan 30 seconden werd de beide mannen niet gegund door het peloton. De eerst bonificatiesprint werd nog wel gewonnen door Michael Ruska (10 sec.)gevolgd door Edwin van Beek (6 sec.) maar aan kop van het inmiddels naderende peloton won gele trui drager Brian Burggraaf de laatste 4 bonificatie seconden.

Hier door verstevigde Burggraaf zijn 1e plek in het klassement want directe concurenten voor het eindklassement pakten hierdoor geen bonificatie. Ook bij de 2e bonificatiesprint onderweg pakte de concurentie van Burggraaf geen seconden, Raymond Bakker pakte 10 sec., Burggraaf zelf werd 2e en pakte 6 sec. en Edwin van Beek pakte de laatste 4 sec. waardoor Burggraaf nog steviger aan de leiding kwam. Toen 2 ronden voor het einde Nick Hansen weg sprong uit het peloton reagerde niemand, Burggraaf vond het prima want Nick Hansen stond al op 40 sec. achterstand in het klassement en de concurente kon waarschijnlijk niet meer.

Het peloton kwam in de laatste ronde nog heel dichtbij maar Nick Hansen bleef vooruit en won solo de omloop van de 21 Hel van Petten. Brian Burggraaf werd 2e (wat hem weer 12 sec. bonificatie opleverde) en Jeroen Lute werd 3e. Burgraaf staat nu aan de leiding met 27 sec voorsprong op Arjan de Heer en bijna 29 sec voorsprong op Marcel de Koning.