De Hel van Petten 2012

Brian Burggraaf vooralsnog ook in De Hel van Petten de snelste…

Brian Burggraaf vooralsnog ook in De Hel van Petten de snelste…

Minder renners dan verwacht en gehoopt hadden zich dit jaar ingeschreven voor de 21e editie van De Hel van Petten. Grote afwezige onder de 75 renners is Arjen Bos, de winnaar van vorig jaar wil zich sparen voor de Meertour en laat om die reden De Hel van Petten aan zich voorbij gaan. Desalniettemin vertrok Raymond Bakker onder ideale omstandigheden als eerste renner om precies 19.00 uur van het startpodium. Op voorhand werd de winnende tijd op het nieuwe (verlengde) parcours geschat tussen de 12:40 en de 13:00. Yennick Wolthuizen was de eerste de onder de 13 minuten dook met 12:58. al snel gevolgd door Marc Hulzebos met een nog snellere 12.55.

Arjan de Heer, ploeggenoot van Hulzebos, liet een zeer rappe 12,49 noteren en leek daarmee, net als vorig jaar, de proloog op zijn naam te zetten. Marcel de Koning, ook van de Govers/HRTC DOK, was 2 seconden langzamer. Het was echter de dit seizoen bijna niet te kloppen Brian Burggraaf die als laatste en snelste over de streep kwam in 12 minuten en 44 seconden. Hij zal vanavond zijn voorsprong vast moeten zien te houden in de Omloop, die nu op zaterdag gereden wordt in plaats van het gebruikelijke criterium. Op deze manier hoopt de organisatie de koers tot zondag open te houden en de spanning tot het laatste rondje in het criterium vast te houden.

Met 3 renners van de Govers/HRTC DOK formatie in de top 5 beloofd het een spannend weekend te worden in Petten met genoeg aanvallen op leider Brian Burggraaf, temeer omdat er meer bonificatieseconden te verdienen zijn in de Omloop en het Criterium dan voorgaande jaren. Zodoende wordt er verwacht dat de beslissing op zondag zal vallen in het snelle en spectaculaire rondje door het dorp.