De Hel van Petten 2013

Arjan de Heer oppermachtig in Proloog 22e Hel van Petten

Arjan de Heer oppermachtig in Proloog 22e Hel van Petten

Onder een dreigende hemel, die overigens nooit openging, gingen 67 renners één voor één van start in de proloog over 9,7km. Grote afwezige was Brian Burggraaf, de overduidelijke winnaar van afgelopen jaar. Daarmee de weg vrijmakend voor andere kanshebbers, met West-Fries kampioen tijdrijden Arjan de Heer als favoriet. Overige kannonen die van start gingen zijn bekende namen als o.a. Marc Hulzebos, Nick Hansen, Melvin Bos, Cees Snoek en Jeroen Lute.

Het was echter Pettemer favoriet Bram de Waard die als eerste de ban brak door met 13:36 de snelste tijd tot dan toe te noteren. Lang kon hij echter niet genieten van zijn positie doordat Melvin Bos even later liefst 15 seconden sneller was. Zijn tijd van 13:21 zou uiteindelijk genoeg blijken voor de derde tijd. Cees Snoek noteerde een snellere 13:16 maar Arjan de Heer zou oppermachtig blijken. Als enige dook de favoriet voor de eindzege onder de 13 minuten met 12:51. Meteen goed voor een kostbare voorsprong van 25 seconden op de nummer twee, Cees Snoek. Gesterkt door zijn ploeg zal Arjan de Heer de komende twee dagen deze voorsprong proberen te verdedigen in de omloop en het criterium.

De omloop start zaterdag om 18:00 uur. Nieuw dit jaar is dat het gehele peloton daarin tegelijk van start zal gaan. Pas na afloop van de omloop worden het A en B klassement opgemaakt. Zo wordt nu pas vlak voor het afsluitende criterium de schifting gemaakt. Eén reden hiervoor is het al jaren teruglopen van het aantal renners dat aan de start verschijnt.

Bovendien wilt de organisatie de spanning voor beide klassementen zo hoog mogelijk houden voorafgaand aan het snelle en spectaculaire criterium.

De volledige top 10 van de proloog:

1. Arjan de Heer 12:51

2. Cees Snoek 13:16

3. Melvin Bos 13:21

4. Nick Hansen 13:32

5. Marvin Bruul 13:35

6. Bram de Waard 13:36

7. Klaas van Wonderen 13:37

8. Marc Hulzebos 13:41

9. Thijs Bleeker 13:45

10. Volkert Meinsma 13:50

Proloog winnaar Arjan de Heer