De Hel van Petten 2013

Mike Tesselaar blijft strijdbare Volkert Meinsma voor in sprint van de Omloop.

Mike Tesselaar blijft strijdbare Volkert Meinsma voor in sprint van de Omloop.

Arjan de Heer startte met een zeer comfortabele voorsprong van liefst 25 seconden aan de omloop. Nieuw dit jaar is dat de splitsing van het A en B klassement pas hierna plaatsvindt. Voor Nick Hansen, 4e in het klassement, was het duidelijk. Willen we nog iets bereiken zullen we moeten aanvallen. Samen met Sonny Agema sprongen ze direct weg en kregen van het peloton een kleine voorsprong. Sonny Agema liet zich echter weer afzakken in het achtervolgende peloton. Zodoende bleef Nick Hansen alleen op kop en pakte 10 bonificatieseconden. Het peloton reageerde even later en Volkert Meinsma waagde de sprong en sloot aan bij Nick Hansen. Al snel reden ze samen naar een voorsprong van 30 seconden.

Bij de volgende bonificatiesprint werden de seconden verdeeld, Nick Hansen wederom 10 seconden en boekte daarmee voor de tweede maal belangrijke tijdswinst en virtueel geel, Volkert Meinsma pakte de 6 seconden. De nummer 2 in het klassement, Cees Snoek, was attent en pakte eveneens voor de tweede maal bonificatie. Ditmaal 4 seconden na eerder al 6 bonificatieseconden. Het peloton reageerde nog steeds niet en de voorsprong liep uit naar 40 seconden met nog 13 ronden te gaan. De DOK formatie nam de regie in handen. Met nog 9 ronden te gaan ging het tempo dan ook omhoog en slonk de voorsprong aanzienlijk tot het punt dat Volkert Meinsma en Nick Hansen werden opgeslokt. De rust was vervolgens ver te zoeken en Kees van Wonderen en Raymond Bakker zagen hun kans schoon.

Ze sprongen onmiddellijk weg en kregen een klein beetje ruimte om even later weer te worden teruggepakt. Een tweede poging, 5 ronden voor het eind, had iets meer succes toen de strijdbare Volkert Meinsma samen met Mike Tesselaar wederom Raymond Bakker meekreeg. Met nog 2 ronden te gaan hadden ze een voorsprong van 16 seconden. Het drietal zou de voorsprong vasthouden. Mike Tesselaar was uiteindelijk degene die de sprint zou winnen van Volkert Meinsma. De leeg gestreden Raymond Bakker kwam enkele seconden later als derde over de streep. De sprint van het peloton werd gewonnen door sprintkanon Edwin van Beek.

v.l.n.r. Volkert Meinsma, Mike Tesselaar en Raymond Bakker Arjan de Heer heeft zijn voorsprong kunnen verdedigen en start morgen wederom in het geel. Zondag het snelle en spectaculaire criterium door het centrum van Petten.