De Hel van Petten 2014

Brian Burggraaf wint de Omloop en is nu leider in het klassement

Brian Burggraaf uit Velserbroek heeft in de omloop van zaterdag goede zaken voor het klassement gedaan. De winnaar van het A-klassement in 2012 won onderweg beide bonificatiesprints en was ook in de eindspint de snelste van het peloton, wat hem in totaal 40 sec. bonificatie opleverde. Roy Lennings werd 2e en Willem van de Vlugt werd 3e. Hiermee nam hij de leiderstrui over van Bram Groen die zich niet kon mengen in de bonificatiesprints maar wel keurig in het peloton finishte waardoor hij nog steeds 2e staat in het klassement.

Bram de Waard uit Petten schoof van de 4e plek door naar de 3e plek in de rangschikking omdat Hans Peters die 3e werd in de tijdrit na 14 ronden met pech moest opgeven. Burggraaf staat nu bijna 36 sec. voor op Bram Groen en 42 sec. op Bram de Waard, maar in het afsluitende criterium op zondag is nog van alles mogelijk.