De Hel van Petten 2013

Yannick Smit toont zich de beste van het B-klassement

Yannick Smit toont zich de beste van het B-klassement

Yannick Smit startte zondag met een zeer comfortabele voorsprong van liefst 14 minuten op de nummer twee Wilco van der Made. Op de fiets blijven zitten is dus het devies. Wat wellicht nog lastig genoeg kon blijken aangezien hij ziek aan de start verscheen. Vanaf het begin af aan ging het hard en sloeg het peloton in een langgerekt lint. Na de eerste premiesprint pakten Clemens Ullrich en Wilco van der Made een klein gaatje van 26 seconden op het peloton. Halverwege de koers bouwden ze hun voorsprong op naar 40 seconden op hun directe achtervolgers. Onder hen Yannick Smit, leider in het klassement.

Het zou uiteindelijk Clemens Ulrich worden die het criterium op zijn naam zou schrijven. Wilco van der Made legde beslag op de tweede plaats. Een plek waar hij zich ook in het algemeen klassement terugvindt achter Yannick Smit.