De Hel van Petten 2013

Arjan de Heer behoud voorsprong en wint de Hel van Petten 2013

Arjan de Heer behoud voorsprong en wint de Hel van Petten 2013

Het afsluitende criterium van de Hel van Petten staat altijd garant voor het nodige spektakel. Dwars door het centrum is het korte rondje van amper een kilometer altijd het toneel van de ontknoping. Arjan de Heer moest zijn voorsprong van 16 seconden op naaste achtervolger Cees Snoek zien te verdedigen. Met alle te verdienen bonificatie zijn op voorhand Nick Hansen en Volkert Meinsma niet af te schrijven. Met respectievelijk 20 en 25 seconden achterstand.

v.l.n.r Edwin van Beek, Raymond Bakker en Mike Tesselaar

Al vlug na de start vormde zich een kopgroepje van 3 man. Klaas van Wonderen, Mike Tesselaar en Jelle de Jong reden zo ongeveer 20 ronden vooruit. Vooral Mike Tesselaar was met 33 seconden achter een concurrent om rekening mee te houden. Zeker toen hij 10 seconden pakte bij de eerste bonificatie. Het peloton reageerde en pakte het groepje terug. Het was echter Mike Tesselaar die alleen vooruit kon blijven. Zodoende reageerde Arjan de Heer en reed er zelf naartoe. De volgende bonificatie werd verdeeld. 10 seconden voor Mike Tesselaar en Arjan de Heer pakte er 6. Zodoende de achterstand weer iets teruggebracht. Cees Snoek, nummer twee in het klassement, pakte 4 seconden bonificatie.

Met nog 15 ronden te gaan was dus nog van alles mogelijk met een compleet peloton. Enkele ontsnappingspogingen, waaronder van Pettemer Bram de Waard, werden in de kiem gesmoord. 1 ronde voor het eind sprongen sprintkanon Edwin van Beek en Raymond Bakker weg. Waarbij laatstgenoemde verrassend de sprint op zijn naam schreef. Hiermee ook de bonificatie pakkend en daarmee de eindoverwinning voor Arjan de Heer veiligstellend.