De Hel van Petten 2014

Succesvolle aanpassingen van de Hel van Petten krijgen een vervolg

Op 16, 17 en 18 mei 2014 wordt De Hel van Petten alweer voor de 23e keer verreden.

Na de enthousiast ontvangen aanpassingen houdt de organisatie vast aan de vernieuwde opzet. Dit betekent dat op vrijdag zoals gebruikelijk gestart wordt met de proloog over 9,7 km. De renners rijden langs de Hondsbossche zeewering tot Camperduin, en weer terug naar Petten. Ook is er enthousiast gereageerd op de vernieuwde zaterdag. Waarbij het gehele peloton gezamenlijk de Omloop rijdt. Er worden 30 ”rondjes Petten” gereden, wat neerkomt op een kleine 80 kilometer.

Na de Omloop wordt een A- en een B-klassement opgemaakt. De beste 50% rijdt zondag als A-klassement in het Criterium 50 snelle en spectaculaire rondjes door het dorp. Terwijl de overige 50 % om het B-klassement zal strijden in 40 rondjes. Voor de jeugd is er de mogelijkheid om 7 rondjes af te leggen. Dit is overigens geheel gratis! Ook wordt er vast gehouden aan de te winnen bonificaties tijdens de Omloop en het Criterium. Aanvallen wordt beloond in de Petten. Inschrijven is mogelijk tot en met 13 mei. Kosten bedragen €35,-.