De Hel van Petten 2016

Tijdrit gewonnen door Thijs Zuurbier

De Tijdrit op de openingsavond van de 25e Hel van Petten is gewonnen door Thijs Zuurbier de renner uit Julanadorp raffelde het nieuwe tijdritparcours ruim 1 tel sneller af dan de winnaar van de vorige editie van de Hel van Petten Melvin Bos. De winnaar van het eindklassement van 2015 kwam dus net te kort maar ligt op koers om mogelijk ook deze Jubileum editie op zijn naam te schrijven. Een 3e plaats was er voor Glenn van Nierop die 12 sec. moest toegeven, 4e Rudy Vriend op bijna 20 sec. en de plaatselijke favoriet uit Petten Bram de Waard maakte de top 5 comleet maar moet al bijna 36 sec. toegeven op winnaar Thijs Zuurbier.

Er is echter nog niets beslist want in de omloop die morgenavond om 18:00 uur van start gaat is onderweg 2x een bonificatiesprint waar 10, 6 en 4 sec. voor de nr. 1, 2 en 3 te verdienen zijn en ook aan de finish liggen 20 bonificatie seconden voor de winnaar, 12 voor de nummer twee en nog eens 8 sec. voor de nummer 3 in de daguitslag.